Om åpen tilgang

Fra og med 15. januar 2021 utgis Inspira av Cappelen Damm Akademisk. Tidsskriftet publiseres med åpen tilgang (Open Access) med en CC BY 4.0-lisens.  Tidsskriftet er gratis for alle å lese og laste ned, og å kopiere og spre. Artikler publiseres umiddelbart etter at endelig manus er godkjent av forfattere og redaksjon.

Forfattere som sender inn bidrag til Inspira beholder opphavsretten til artikkelen sin, men samtykker i å publisere denne under de betingelser som fremgår av Creative Commons-lisensen CC BY 4.0.  Denne tillater tredjepart å kopiere, distribuere og spre verket i hvilket som helst medium eller format, og å remixe, endre, og bygge videre på materialet til et hvilket som helst formål, inkludert kommersielle, under betingelse av at korrekt kreditering og en lenke til lisensen er oppgitt, og at man indikerer om endringer er blitt gjort.

Forfattere har anledning til og oppfordres til å gjøre manuskripter som publiseres i tidsskriftet, inkludert tilleggsmateriale, tilgjengelig på personlige og institusjonelle websider før og etter publisering, forutsatt at publikasjonens bibliografiske detaljer (inkludert DOI) blir oppgitt.

Merk at artikler publisert før 15. januar 2021 ikke  er omfattet av CC BY-lisensen. Ved bruk av artiklene må artikkelforfattere og redaksjonen i Inspira kontaktes for tillatelse.